Základem výbavy domácnosti je určitě nádobí. Bez něj nemůžete vařit, ale ani stolovat. Potřebujete hrnce, pánve, nože a další nesmysly k tomu, abyste si mohli připravit nějaký ten pokrm. Talíře a příbory, abyste to pak následně mohli zkonzumovat. Podle čeho vybíráte nebo jste vybírali nádobí do své domácnosti. Jdete jenom po designu, aby se vám nádobí líbilo, nebo řešíte taky cenu a kvalitu. Ideální je asi kombinace všech těchto faktorů. Možná jste si také všimli, že dnešní talíře, plytké i hluboké se oproti těm používaným před nějakými dvaceti lety výrazně zvětšily. Těžko říct, jestli je to kvůli zvětšujícím se nárokům na porce, jak lidská populace tloustne. Jíme čím dál tím více a tak se budou neustále zvětšovat i talíře, aby se nám na ně naše porce vešly. V čem je ale chyba, když kdykoli se podíváte na pořady o vaření, kde pokrmy připravují mistři oboru, poskládají na ten obrovský talíř jednu malou porci, z které by se nikdo nenajedl, a v poměru k tomu obrovskému talíři vypadá ještě titěrněji. Tyto móresy navíc za účelem zkvalitnění a zesvětáčtění svých služeb začínají přebírat také některé restaurace. Má se ovšem jednat o kvalitní restaurace, takže paradoxně za tuto vrabčí porci zaplatíte více a nestačíte se divit. Nejspíš platíte za to, že vám neumožní se přejíst a tím chrání vaše zdraví. Nicméně talíře se zvětšují a vy si na ně doma můžete nandat, jakou porci uznáte za vhodné.